marți, 9 noiembrie 2010

Jepii Mari - Piatra Arsa - Stana Regala

Am profitat de vremea superba dintr-un weekend de inceput de noiembrie si am plecat cu Cristi si Razvan pe munte in Bucegi. Ei venisera de vineri seara si au stat la Poiana Tapului, eu cu Anca am plecat sambata dimineata la 6:45 din Bucuresti si am avut un trafic excelent pana la Poiana Tapului.

Am hotarat sa mergem pe Valea Jepilor Mari pana la canton. Am urcat la Cascada Urlatoarea, si apoi dupa o scurtatura pieptisa, am intrat in traseul Jepilor.

Am mers in ritm destul de alert, daca tinem cont ca din Poiana Tapului pana la canton am facut 2 ore jumate. Asta cu doar 2 pauze scurte de apa si poze. Apropos, va recomand sa va luati apa la voi pe acest traseu ca nu gasiti pe parcurs. M-am mirat ca nu ne-am intalnit cu alti oameni pe drum, desi vremea era absolut superba.

Pana la jumatea Jepilor mergi prin padure de foioase si conifere, apoi iesi in golul alpin si poti vedea valea Prahovei in intreaga ei splendoare.
Sus, la canton, in afara de cateva poze si admirat privelistea nu prea ai ce sa faci, asa ca am pornit iar la drum.
Am trecut printre jnepeni, pe langa terenul de la Piatra Arsa, apoi am inceput coborarea spre Stana Regala. Coborarea incepe destul de abrupt, pe bolovani, apoi sunt multe curbe pe poteca din padure. La Stana Regala am ajuns cu sete mare in noi si ne-am dus glont sa bem o bere. A fost cea mai scumpa bere bauta de mine in Romania: 9 lei Becks-ul. Dar ce sa faci, dai si mai mult cand ti-e sete. Apoi am continuat coborarea spre Poiana Tapului - marcajul galben este cam sters si f. departat unul de altul. In conditii de ceata, cred ca e destul de greu de tinut drumul, mai ales ca poteca e acoperita de frunze. Una peste alta a fost o tura misto, nesperata poate pentru inceput de noiembrie.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu