vineri, 3 septembrie 2010

Bucegi, Valea Cerbului - Omu - Padina

In ultimul weekend al verii 2010 am hotarat ca e cazul sa facem si noi o tura pe munte, in Bucegi. Asa ca am plecat vineri seara la Busteni, unde am dormit la  Montaniard.
Sambata dimineata ne-am pus rucsacii in spate si am plecat la drum: traseul ales: Valea Cerbului - Cabana Omu - Valea Obarsei - Cabana Padina.
Din cauza caldurii si a numeroaselor opriri - pauze de apa, poze, ciocolata, sandvisuri, sau pur si simplu pauze, drumul pana la Omu l-am facut in 7 ore. Dar a fost frumos, mai ales ca eu nu mai urcasem niciodata pe Valea Cerbului (doar am coborat o data). 





 Traseul e spectaculos mai ales in zona de gol alpin, dar daca e cald trebuie sa ai cel putin 2 l de apa la tine, pentru ca e un singur izvor jos in padure si aia e singura sursa de apa pana sus la Omu.




Ajunsi in sfarsit sus la 2505 m, ne-am schimbat tricourile ude, am baut un vin fiert (6 lei) si o apa plata (5 lei), am facut poze si am pornit din nou la drum. Era deja 6 seara si mai aveam inca cel putin 2 ore pana la Padina, riscam deci sa ne prinda intunericul pe drum, ceea ce nu era o idee prea buna. Valea Obarsei e insa destul de usoara, in afara de prima portiune care e mai abrupta, urmeaza apoi o coborare lina pana la Pestera. Pe traseu, mai multe surse de apa, izvoarele Ialomitei, bune si reci.
Ne-am cazat la cabana Diana (la vreo 500 m de Padina), unde camera e 50 lei. Acolo nu ai unde sa mananci, asa ca noi am mancat la Padina, unde se mananca f bine si destul de ieftin - pentru 20 lei primesti o masa copioasa dupa traseul obositor. Din pacate sambata seara a inceput sa ploua torential, ploaie care a continuat si a doua zi. Asa ca am renuntat la traseul de duminica - Pestera - Piatra Arsa - Jepii mari - Busteni si ne-am intors cu telecabina. Oricum eram rupti de oboseala din ziua precedenta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu